slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
DesignPro-KristelvanDijk-Portret 3a
Lisanne
9 december 2020
4 min. lees plezier
Designpro.nl

Dé online marketing trends en voorspellingen van 2021

We hebben een gek jaar achter de rug, waardoor online marketing alleen nog maar belangrijker is geworden. Waar bedrijven zich eerder nog richtten op fysieke bezoeken in hun winkel, richten zij zich nu op het online verkopen van hun producten of diensten. Door al deze veranderingen in de online wereld, moet hier wel op ingespeeld worden en dit brengt een paar mooie voorspellingen met zich mee.

Wij richten ons voornamelijk op de trends en voorspellingen op het gebied van Search Engine Optimization, ook wel SEO genoemd. Dit is dé manier waarop je zelf invloed kunt uitoefenen op de positie van jouw bedrijf in de zoekresultaten van Google. Het is natuurlijk ook mogelijk om hier een specialist voor in te schakelen, maar er zijn een aantal dingen die je zelf kunt toepassen.

Hoe kun je er zelf voor zorgen dat je in 2021 in de top 3 zoekresultaten van Google staat?

Het belangrijkste en misschien wel meest voor de hand liggende van SEO, is goede en informatieve content. Waar zijn jouw klanten naar op zoek? Zijn dat informatieve teksten, willen ze weten welke service jij biedt of zijn ze vooral benieuwd naar welke producten je aanbiedt en wat de functionele eigenschappen hiervan zijn? Google scant jouw tekst op keywoorden, synoniemen hiervan en vooral op de relevantie van de informatie die jij aanbiedt. Daarnaast is het belangrijk om beeldmateriaal te gebruiken dat past bij de tekst en de lezer extra informatie geeft. Geef deze afbeelding dan ook een logische naam, passend bij het onderwerp van de tekst. Google leest ook afbeelding namen uit en door gebruik te maken van de juiste naam, kom je in de resultaten bij Google afbeeldingen terecht.

Je kunt jouw lokale vindbaarheid verhogen, door jouw profiel van Google Mijn Bedrijf zo volledig mogelijk in te vullen. Wat zijn de openingstijden, voeg foto’s toe, zorg dat de locatie juist ingesteld staat en vraag klanten om een recensie in te vullen. Een (potentiële) klant loopt in de stad en wil weten waar je de lekkerste cheesecake kunt eten. “Cheesecake Utrecht” is zo gegoogeld of zelfs “Cheesecake eten” voldoet wellicht aan de vraag. Immers weet Google dankzij de locatie op de telefoon van jouw (potentiële) klant precies waar hij is. Als je de informatie op jouw profiel volledig ingevuld hebt, is de kans groot dat jij naar bovenkomt in de top resultaten van Google.

Andere punten die je kunt verbeteren en ervoor zorgen dat jouw website hoog in de zoekresultaten van Google komen, lees je hier. Ook door het schrijven van blogs kun je ervoor zorgen dat jouw website of webshop beter zichtbaar én vindbaar is in de zoekresultaten van Google.

Trends en voorspellingen 2021

Er zijn vier trends die op het gebied van SEO eruit springen. Dit zijn trends waar wij als online marketing specialisten rekening mee houden, maar waar je zelf ook op kunt inspelen.

Alinea’s worden los geïndexeerd

Dit betekent niet dat Google elke alinea in een tekst los indexeert, maar dit maakt het wel mogelijk dat Google gericht antwoord kan geven op specifieke zoekopdrachten. De zoekmachine is zo beter in staat om de deelonderwerpen per pagina te onderscheiden en zo voor meerdere zoekopdrachten te laten ranken. Hoe je hier zelf op kunt inspelen? Door een vraag te gebruiken als titel van een tussenkop en hier in de alinea zelf antwoord op te geven.

Google haalt de hoogtepunten uit YouTube video’s

Google kan verschillende highlights uit jouw YouTube video halen. Zo wordt er een fragment voorgesteld en begint de video daar met afspelen. De Googlezoeker hoeft dus niet meer de hele video te bekijken om tot het antwoord te komen. Een uitbreiding hierop zijn de Google Web Stories, je ziet deze al steeds vaker terugkomen in de zoekresultaten van Google. Benieuwd hoe je dit voor jouw bedrijf het beste kunt inzetten en toepassen? Vraag het Designpro!

Google heeft geen exacte keywords nodig

Google heeft geen gericht zoekwoord meer nodig om te weten waar je naar op zoek bent. Dit betekent dat longtail zoekwoorden steeds interessanter worden en spraakgerichte opdrachten jou bij de juiste content kunnen brengen. Het is natuurlijk nog steeds belangrijk om een tekst rondom een bepaald onderwerp te schrijven, maar synoniemen, omschrijvingen, meervoud vormen en longtail zoekwoorden zijn dus ook belangrijk om mee te nemen in de teksten op jouw website of webshop.

Spelfouten maken straks niet meer uit

Althans, voor de zoekresultaten. Ben je op zoek naar meergranen brood, maar typ je in de zoekresultaten van Google ‘’mergranen brod’’, dan kan Google precies uitlezen waar je naar op zoek bent. Dit betekent niet dat je je teksten met fouten kunt plaatsen. Het is nog steeds belangrijk en voor de lezer het prettigst om een foutloze tekst te lezen, maar Google zal je er niet meer op afstraffen als er een foutje in de tekst voorkomt.

Ben jij klaar voor 2021, op het gebied van online marketing dan?

Deze blog geeft je genoeg tips en trends waar je het komende jaar weer mee aan de slag kunt. Het is vrij simpel om deze tips zelf toe te passen op jouw website of webshop, maar je kunt dit ook door een specialist als Designpro laten uitvoeren. Werkzaamheden op het gebied van SEO zijn voor jou als klant het goedkoopst om uit te voeren. Doe je dit zelf, dan kost het je namelijk helemaal niks. Laat je de werkzaamheden door een specialist uitvoeren, dan betaal je hier een klein bedrag voor. Wij wensen je veel succes!

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Google partner

Google partner

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
  • 27 jaar Actief op het web
  • 3200 + Klanten gingen u voor
  • 8500 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2023 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro

Stel hier je vraag!

Of neem contact met ons op via: