Gratis SEO tips

Maak uzelf direct beter vindbaar.

Tekst facebook shopping

Uw webshop op Facebook; Facebook Shopping.

Voor veel webwinkeliers is het medium Facebook erg waardevol. Door verschillende acties trekken webwinkeliers bezoekers naar hun Facebookpagina. De mogelijkheden voor e-commerce op Facebook zijn de afgelopen jaren steeds een klein beetje uitgebreid. De e-commerce mogelijkheden zijn nu zover dat het nu mogelijk is om een eigen online winkel óp Facebook te starten. Een Facebooksop die de producten uit uw webshop toont. Een interessante feature, maar wat houdt deze Facebookwinkel nou in?

Wat is een Facebookwinkel?

Op dit moment heeft u hoogstwaarschijnlijk een Facebookpagina voor uw webshop. Met een Facebookpagina voor uw webshop heeft u als doel dat (potentiele) klanten de Facebookpagina van uw webshop gaan liken en volgen. Hiermee is het de bedoeling dat de Facebookgebruiker vanuit hun interesse in uw webshop sneller overgaan tot een aankoop. Het hebben van een Facebookpagina voor uw webshop kan erg waardevol zijn, maar dat neemt niet weg dat veel Facebookgebruikers tijdens het gebruik van Facebook niet geïnteresseerd zijn in uw webshop. De gebruiker wil Facebook niet verlaten en blijft het liefst binnen de Facebookwebsite of Facebookapp. 

Door de introductie van Facebook Commerce werd het voor webshopeigenaren mogelijk om hun producten ook aan te bieden én te verkopen via Facebook. Met een Facebookshop biedt u de producten uit uw webshop rechtstreeks aan op uw Facebookpagina. Daartoe behoort dus ook de mogelijkheid om het product in de winkelwagen te doen en aan te schaffen vanaf de Facebookpagina. 

In alle opzichten een win-winsituatie; als webshopeigenaar verkoopt u meer via Facebook en Facebook zelf verliest veel minder verkeer aan een externe webshop, uw webshop dus!

De voordelen van een Facebookshop voor uw webwinkel

  • Grote afzetmarkt

Met ruim 10 miljoen Nederlanders die een eigen Facebook-account hebben, is Facebook voor veel webshops één van de grootste potentiële afzetmarkten. Omdat slechts een klein deel daadwerkelijk uw webshop bezoekt is het direct aanbieden van producten via een Facebookshop erg handig!

  • Gratis retailkanaal

In vergelijking met een webshop waarvoor u op het internet een domeinnaam heeft en de jaarlijkse hostingkosten heeft, is een Facebookshop een extra retailkanaal. Een Facebookpagina is in feite voor een Facebookshop het domeinnaam. Het allermooiste is dan ook dat dit extra retailkanaal helemaal gratis is. 

  • Inspelen op de mogelijkheden

Het medium Facebook biedt veel mogelijkheden, door hier verstandig op in te spelen is het mogelijk om van uw volgers nieuwe klanten te maken. Met een Facebookshop zijn uw volgers dichterbij een aankoop dan als ze deze moeten doen op uw webshop. 

  • Nieuwe, vaste klanten

Omdat een klant weet dat hij/zij eenvoudig via uw Facebookshop producten kunnen kopen, zal de klant ook vaker uw Facebookshop in de gaten houden. Door een Facebookshop haalt u volgers, fans en (trouwe) klanten binnen die vaker een bestelling zullen plaatsen in uw Facebookshop.

Eenvoudig en snel zelf beginnen met verkopen op Facebook

Door een koppeling te maken tussen uw webshop en Facebook is het mogelijk om een Facebookshop te creëren. Het enige wat u daarvoor nodig heeft is een Facebookpagina van uw webshop en een Facebook-account die beheerder is van de Facebookpagina. Bij Designpro kunnen wij uw webshop eenvoudig koppelen aan Facebook, en daarmee kunt u snel uw eigen Facebookshop starten. Het proces staat stap voor stap beschreven in onze handleiding.

Binnen no-time staat er een volledig functionele Facebookshop klaar en is deze gemakkelijk en vrijblijvend toegankelijk voor bezoekers van de Facebookpagina. Het opzetten en onderhouden van een Facebookshop is zeker de moeite waard, daar waar veel potentiële klanten zich bevinden op Facebook!

Wilt u ook met uw webwinkel profiteren van Facebook en haar vele bezoekers? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Designpro logo
Designpro
Niet gevonden wat u zocht?
Benieuwd naar het proces?

Van kennismakingsgesprek tot oplevering, bekijk hoe wij te werk gaan.

Tour de design
De website doorzoeken

Afspraak maken

U hoeft alleen nog maar uw gegevens in te vullen

Vul uw gegevens in
Wie bent u?
Hoe kunnen we u bereiken?
Wat is het onderwerp van uw afspraak?
Wat zijn uw doelstellingen?
Zijn er nog opmerkingen / aandachtspunten?

Contact opnemen

Direct actie ondernemen

Vul uw gegevens in
Wie bent u?
Hoe kunnen we u bereiken?
Waarover wilt u contact opnemen?
Zijn er nog opmerkingen / aandachtspunten?

Adviesgesprek aanvragen

U hoeft alleen nog maar uw gegevens in te vullen

Vul uw gegevens in
Wie bent u?
Hoe kunnen we u bereiken?
Wat is het onderwerp van uw afspraak?
Wat zijn uw doelstellingen?
Zijn er nog opmerkingen / aandachtspunten?

Offerte aanvragen

U hoeft alleen nog maar uw gegevens in te vullen

Vul uw gegevens in
Wie bent u?
Hoe kunnen we u bereiken?
Waar wilt u een offerte voor ontvangen?
Wat zijn uw doelstellingen?
Wat zijn uw wensen / aandachtspunten?

Meld u aan

En ontvang de nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het web!

designpro-gevestigd-in-schoonhoven

Twijfelt u nog?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek

google-analytics
google-adwords
linkedin-ads
facebook-ads
website