Gratis SEO tips

Maak uzelf direct beter vindbaar.

Tekst facebook shopping

Jouw webshop op Facebook; Facebook Shopping.

Voor veel webwinkeliers is het medium Facebook erg waardevol. Door verschillende acties trekken webwinkeliers bezoekers naar hun Facebookpagina. De mogelijkheden voor e-commerce op Facebook zijn de afgelopen jaren steeds een klein beetje uitgebreid. De e-commerce mogelijkheden zijn nu zover dat het nu mogelijk is om een eigen online winkel óp Facebook te starten. Een Facebooksop die de producten uit jouw webshop toont. Een interessante feature, maar wat houdt deze Facebookwinkel nou in?

Wat is een Facebookwinkel?

Op dit moment heb je hoogstwaarschijnlijk een Facebookpagina voor jouw webshop. Met een Facebookpagina voor jouw webshop heb je als doel dat (potentiele) klanten de Facebookpagina van jouw webshop gaan liken en volgen. Hiermee is het de bedoeling dat de Facebookgebruiker vanuit hun interesse in jouw webshop sneller overgaan tot een aankoop. Het hebben van een Facebookpagina voor jouw webshop kan erg waardevol zijn, maar dat neemt niet weg dat veel Facebookgebruikers tijdens het gebruik van Facebook niet geïnteresseerd zijn in jouw webshop. De gebruiker wil Facebook niet verlaten en blijft het liefst binnen de Facebookwebsite of Facebookapp. 

Door de introductie van Facebook Commerce werd het voor webshopeigenaren mogelijk om hun producten ook aan te bieden én te verkopen via Facebook. Met een Facebookshop biedt je de producten uit  jouw webshop rechtstreeks aan op je Facebookpagina. Daartoe behoort dus ook de mogelijkheid om het product in de winkelwagen te plaatsen en aan te schaffen vanaf de Facebookpagina. 

In alle opzichten een win-winsituatie; als webshopeigenaar verkoop je meer via Facebook en Facebook zelf verliest veel minder verkeer aan een externe webshop, jouw webshop dus!

De voordelen van een Facebookshop voor jouw webwinkel

  • Grote afzetmarkt

Met ruim 10 miljoen Nederlanders die een eigen Facebook-account hebben, is Facebook voor veel webshops één van de grootste potentiële afzetmarkten. Omdat slechts een klein deel daadwerkelijk jouw webshop bezoekt is het direct aanbieden van producten via een Facebookshop erg handig!

  • Gratis retailkanaal

In vergelijking met een webshop waarvoor je op het internet een domeinnaam hebt en de jaarlijkse hostingkosten, is een Facebookshop een extra retailkanaal. Een Facebookpagina is in feite voor een Facebookshop het domeinnaam. Het allermooiste is dan ook dat dit extra retailkanaal helemaal gratis is. 

  • Inspelen op de mogelijkheden

Het medium Facebook biedt veel mogelijkheden, door hier verstandig op in te spelen is het mogelijk om van jouw volgers nieuwe klanten te maken. Met een Facebookshop zijn jouw volgers dichterbij een aankoop dan als ze deze moeten doen op jouw webshop. 

  • Nieuwe, vaste klanten

Omdat een klant weet dat hij/zij eenvoudig via jouw Facebookshop producten kunnen kopen, zal de klant ook vaker jouw Facebookshop in de gaten houden. Door een Facebookshop haal je volgers, fans en (trouwe) klanten binnen die vaker een bestelling zullen plaatsen in jouw Facebookshop.

Eenvoudig en snel zelf beginnen met verkopen op Facebook

Door een koppeling te maken tussen jouw webshop en Facebook is het mogelijk om een Facebookshop te creëren. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een Facebookpagina van jouw webshop en een Facebook-account die beheerder is van de Facebookpagina. Bij Designpro kunnen wij jouw webshop eenvoudig koppelen aan Facebook, en daarmee kun je snel jouw eigen Facebookshop starten. Het proces staat stap voor stap beschreven in onze handleiding.

Binnen no-time staat er een volledig functionele Facebookshop klaar en is deze gemakkelijk en vrijblijvend toegankelijk voor bezoekers van de Facebookpagina. Het opzetten en onderhouden van een Facebookshop is zeker de moeite waard, daar waar veel potentiële klanten zich bevinden op Facebook!

Wil je ook met jouw webwinkel profiteren van Facebook en haar vele bezoekers? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Designpro logo
Designpro
Niet gevonden wat u zocht?
Benieuwd naar het proces?

Van kennismakingsgesprek tot oplevering, bekijk hoe wij te werk gaan.

Tour de design
De website doorzoeken

Afspraak maken

U hoeft alleen nog maar uw gegevens in te vullen

Vul uw gegevens in
Wie bent u?
Hoe kunnen we u bereiken?
Wat is het onderwerp van uw afspraak?
Wat zijn uw doelstellingen?
Zijn er nog opmerkingen / aandachtspunten?

Contact opnemen

Direct actie ondernemen

Vul uw gegevens in
Wie bent u?
Hoe kunnen we u bereiken?
Waarover wilt u contact opnemen?
Zijn er nog opmerkingen / aandachtspunten?

Adviesgesprek aanvragen

U hoeft alleen nog maar uw gegevens in te vullen

Vul uw gegevens in
Wie bent u?
Hoe kunnen we u bereiken?
Wat is het onderwerp van uw afspraak?
Wat zijn uw doelstellingen?
Zijn er nog opmerkingen / aandachtspunten?

Offerte aanvragen

U hoeft alleen nog maar uw gegevens in te vullen

Vul uw gegevens in
Wie bent u?
Hoe kunnen we u bereiken?
Waar wilt u een offerte voor ontvangen?
Wat zijn uw doelstellingen?
Wat zijn uw wensen / aandachtspunten?

Meld u aan

En ontvang de nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het web!

designpro-gevestigd-in-schoonhoven

Twijfel je nog?

Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvend adviesgesprek

google-analytics
google-adwords
linkedin-ads
facebook-ads
Powered by DynaContent CMS - Designpro