slideshow cover gray slideshow cover gray
Ga terug
DesignPro-KristelvanDijk-12
Anna Kampman
5 maart 2020
6 min. lees plezier
Designpro.nl

WordPress, Magento en DynaContent, alles wat jij moet weten over deze CMS-systemen

Hoe kies je het CMS-systeem voor jouw website? En wat is een CMS-systeem?

Een CMS-systeem is de ‘achterkant’ van jouw website, met dit systeem bewerk jij wat jouw bezoekers aan de voorkant zien: tekst, afbeeldingen, titels en meer.

Elk systeem werkt anders, de een is gebruiksvriendelijker dan de ander, met de volgende kan je meer aanpassen. Goede vragen om jezelf te stellen zijn dan ook:

 • Wat wil ik zelf kunnen aanpassen?
 • Hoe veilig moet mijn website zijn?
 • Hoeveel maatwerkelementen komen er in de website?
 • Wat is het doel van de website?

We zetten enkele beheersystemen voor je op een rijtje. Zo zijn WordPress en Magento twee bekende systemen, DynaContent is ons eigen gesloten systeem. Dit houdt in dat niemand buiten het team van Designpro aanpassingen aan het systeem kan maken. (Aanpassingen aan jouw eigen website kan uiteraard wel!)

Een website bouwen met WordPress

WordPress is misschien wel het meest bekende systeem. Je kunt deels gratis en deels betaald gebruik maken van dit CMS. WordPress is een open-source software, elke ontwikkelaar kan dus in het systeem aanpassingen doorvoeren. Het voordeel hiervan is dat WordPress een hoop mogelijkheden biedt (Betaald of gratis). Het nadeel hiervan is dat de codes, die door verschillende ontwikkelaars worden geschreven, niet altijd matchen. De gangbare plug-ins (denk aan een webshop element, tekstelement enzovoorts) werken over het algemeen prima. Maar het wordt lastiger wanneer je iets anders dan anders wilt hebben. Zie het als een schilderij waarbij Mondriaan en Monet nooit matchen op één doek, zo werkt dat ook met codes.

Met de editor in WordPress kun je een hoop aanpassen, hoe meer plug-ins je hebt toegevoegd aan de site, hoe meer mogelijkheden. Sommige plug-ins zijn gratis te gebruiken, maar veel brengen een hoop kosten met zich mee. Een plug-in voegt een stukje code toe ofwel ‘plugt dit in’. Maar dit wordt niet netjes in de motor ingebouwd, zoals dat zou moeten om er één geheel van te maken. Je kunt dit vergelijken met een auto waarbij de spiegels missen, je plakt deze met lijm en plakband aan de zijkant van de auto. Dit is een tijdelijke oplossing. Het is daarna maar hopen dat het vast blijft zitten bij 110 km per uur langs de SEO-snelweg.

Met minimale kennis van codering, kun je zelf in Jip-en-Janneke-taal een eenvoudige website opbouwen. Het aanmaken en in elkaar zetten van alle puzzelstukjes kost wel wat tijd. Zo kun je de opmaak aanpassen door middel van kant-en-klare of zelfgemaakte thema’s.

Wordpress-logo-cms-kiezen

De voordelen van WordPress op een rij:

 • Basiselementen zijn gratis
 • Makkelijk elementen aan je website toevoegen
 • Basiselementen werken dummy proof
 • De Yoast SEO plug-in wordt veel gebruikt om te checken of de website SEO-proof is.

Een nadeel is dat de gratis opties redelijk basaal zijn, elke extra functie kost geld. (Zoals gezegd bestaan er verschillen tussen de plug-ins. Het is dus noodzakelijk om deze samen te laten werken door een programmeur.) WordPress is een prijsgunstige optie, hier tegenover staat de tijd die je moet investeren om het systeem helemaal eigen te maken.

Andere nadelen ondervinden veel ondernemers op een later moment. Wanneer de website een tijdje in gebruik is, ontstaan nieuwe wensen. Deze wensen zijn vaak lastig te implementeren zonder de huidige website negatief te beïnvloeden. Ook is er bij WordPress geen supportlijn aanwezig, waardoor je op jezelf bent aangewezen.

Elke eerste keer is moeilijk. Dus ook de eerste keer dat je met een CMS werkt. Of het nu WordPress, Magento of Dynacontent is. Zo zijn Wordpressgebruikers bekend met dit systeem, daardoor ervaren zij dit als makkelijk en gebruiksvriendelijk. Maar de eerste keer dat je een CMS opent, moet je toch even zoeken. Elk CMS maak je jezelf eigen.

Magento als basis voor jouw webshop

Magento is zowel een opensourcesoftware (gratis) als een cloudsoftware (betaald). Magento draait om e-commerce: online verkopen.

Magento heeft als voordeel dat je makkelijk de looks van de website kunt aanpassen, ook koppelingen maken met geavanceerde elementen is prima te doen. Zo kun je verschillende bedrijfssystemen integreren in de website. Magento werkt met extensies (bij WordPress plug-ins) waarmee je een basiswebsite kunt uitbreiden. Zeker de betaalde versie, is een betere keuze.

Magento-logo-CMS-kiezen

De voordelen van Magento op een rij:

 • Degelijke/ goed functionerende code en opbouw van het CMS
 • Gebruiksvriendelijk beheer
 • Ruime keuze uit extensies

Maar ook Magento brengt nadelen met zich mee. Zeker de betaalde versie is duurder dan WordPress en ook het opzetten van de website is tijdrovend. Daarbij heb je voor Magento zeker meer kennis van programmeren nodig dan bij een WordPress site. Door deze combinatie is Magento eigenlijk niet geschikt voor zzp’ers en kleine ondernemers.

Met DynaContent jouw website in jouw beheer

DynaContent is geen gratis CMS en niet open source. DynaContent is door Designpro ontwikkeld. Wanneer jij een websiteontwerp hebt laten ontwerpen door ons team, wordt deze altijd gerealiseerd met DynaContent.

DynaContent: eenvoudig in gebruik

DynaContent is 100% aan te passen aan het ontwerp en erg makkelijk in gebruik voor jou. Wat bij WordPress plug-ins heet en bij Magento extensies, heet bij DynaContent modules.

DynaContent heeft een aantal standaard modules waaronder:

 • Tekst
 • Foto
 • Projecten
 • Zoekmodule
 • Cookie
 • Pakketten
 • Webshop
 • En meer

Deze modules zijn zodanig ontworpen dat iedereen ze kan bewerken. Of het nu gaat om het aanpassen van een titel, een afbeelding of wanneer je een nieuw product aan je webshop wilt toevoegen. Jij past het makkelijk zelf aan.

Support bij het beheren van de website

Een van de nadelen van onder andere WordPress is dat er geen support is. Wanneer je vastloopt of iets wilt uitbreiden zul je dit zelf uit moeten zoeken. Bij DynaContent kun jij elke werkdag gebruik maken van onze supportlijn. Als het CMS nieuw is voor je en je weet niet waar je nu een afbeelding moest toevoegen of je hebt een complexere vraag, dan stuur je ons een mailtje, bel je ons op of stel je je vraag per chat.

CMS-kiezen-dynacontent-logo

Betaalbaar CMS

Doordat onze standaardmodules op de plank liggen, zijn simpele websites met DynaContent erg betaalbaar. Ook kleine ondernemers laten een website door ons bouwen. Verder houden wij het CMS up-to-date, zo blijft jouw website modern en bij de tijd, wat zorgt voor een betere vindbaarheid en werking!

Maatwerk met DynaContent

Naast de standaard opties maken wij regelmatig maatwerkmodules voor speciale wensen en eisen van onze klanten. Dit varieert van een simpele op maat gemaakte optie tot bijzonder complexe modules waar de website op wordt gebaseerd. Zo kun je bij een website van DynaContent mogelijkheden zoals een specifiek filter in laten bouwen maar ook een op maat gemaakt boekingssysteem voor jouw restaurant of villaverhuursite. We realiseerden compleet aangepaste URL-structuren ten behoeve van de online vindbaarheid maar ook reviewweergaven compleet naar stijl en passend in de website. Verder is de realisatie van een uitgebreid stappenplan voor complexe producten geen probleem met DynaContent.

De voordelen van DynaContent in het kort:

 • Het beheer ligt bij Designpro
  Alle modules werken prima samen omdat deze door één ontwikkelaar zijn geschreven.
 • Toegankelijk voor iedereen
  Jij past zelf de website makkelijk aan: tekst, afbeelding, foto, artikelen, prijzen etc. Ook zonder kennis van code, programmeren en meer.
 • Elke werkdag support beschikbaar
  Kom je er niet uit? Maak gebruik van DynaContent-support (Chat, telefoon of mail)
 • Betaalbare websites
  Een website geheel naar wens voor scherpe prijzen
 • Alles is mogelijk
  Van op aangepaste modules tot en met functies speciaal gerealiseerd voor jou

Kies jouw CMS voor nu en de toekomst

Heb je zo een duidelijk beeld van de drie genoemde CMS-systemen? We hebben je laten zien wat de voor- en nadelen zijn van de gratis en open sources systemen en deze vergeleken met ons eigen CMS: DynaContent.

Ben je hierdoor nieuwsgierig geworden? Dan kun je altijd om meer info vragen, misschien wel een demo? Zo kun jij kijken of dit het systeem is waarmee jij jouw online succes begint.

Meer weten

Contact opnemen
Liever gewoon bellen?
Contactformulier
Relevante blog(s)

Aanvragen

Nooit meer wat missen? Aanmelden nieuwsbrief
Tekst Certificeringen

Verstand van wat we doen

Bekijk onze certificeringen

Designpro.nl logo
Designpro.nl
designpro-is-google-partner
Google partner

Google partner

Meer info
designpro-specialist-in-bing-ads
Bing ads accredited profesional

Bing ads accredited profesional

Meer info
leadinfo-logo
Leadinfo Partner

Leadinfo Partner

Meer info
downloadbelco-logo
Belco Partner

Belco Partner

Meer info
mollie-logo
Mollie Partner

Mollie Partner

Meer info
microsoft365-logo
Microsoft 365 Partner

Microsoft 365 Partner

Meer info
spotler_logo
Spotler

Spotler

Meer info

Wat zeggen onze klanten over Designpro

Bekijk onze recensies en hun project!

shutterstock_641138056
shutterstock_1416483638
shutterstock_355428872
 • 25 jaar Actief op het web
 • 2250 + Klanten gingen u voor
 • 6200 + Websites gerealiseerd
Informatie aanvragen

© 2022 Designpro.nl | Alle rechten voorbehouden

Powered by Dynacontent, het CMS systeem van Designpro